Selectează o Pagină

Japonia are una dintre cele mai mari speranțe de viață din lume.
Sursa: Health Statistics New South Wales, Reuters.

Washoku – mâncarea tradiţională japoneză – este o valoare culturală în sine. A fost inclusă în patrimoniul cultural intangibil UNESCO, în anul 2013. Washoku îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi considerată un fenomen cultural cu o valoare de nepreţuit a patrimoniului mondial.
Sursa: Jurnalul.ro

Ingredientele de sezon şi regionale, întotdeauna proaspete, caracterizează bucătăria niponă, ca parte a culturii japoneze. Reţetele washoku au fost transmise din generaţie în generaţie, iar masa este un ritual în sine.
Legumele se află pe locul doi, după cereale, în bucătăria japoneză tradițională. Ele întregesc meniul cu vitaminele și mineralele care lipsesc din cereale. Se folosesc în special legume rădăcinoase, care pot fi o excelentă sursă de proteine, fiind lipsite de grăsimi și având un conținut scăzut de calorii. Fitonutrienții lor includ, în mod demonstrat, antioxidanți.

Japonezii obişnuiesc să încheie masa cu un fruct sau un ceai verde, în loc de o prăjitură. Dulciurile sunt consumate, eventual, la o altă masă, după-amiaza, cu o cafea, iar porţiile sunt mai mici decât în Occident, arată datele FAO.

Un element important este respectul faţă de ingredientele proaspete şi diversificate. Japonezii preţuiesc şi gustul fiecărui ingredient luat separat. De asemenea, bucătăria niponă înseamnă alimentaţie sănătoasă, excelent echilibrată din punct de vedere nutriţional. Arta culinară mai înseamnă, în Ţara Soarelui-Răsare, expresia frumuseţii naturii şi a succesiunii anotimpurilor.

În concluzie Japonia are unii din cei mai sănătoși cetățeni din lume.